Η Γεωργία Μιχαλαριά είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Από το 2004 που αποφοίτησε ξεκινάει το ταξίδι αναζήτησής της σε διάφορα μονοπάτια του επαγγέλματός της. Για ένα περίπου χρόνο εργάζεται εθελοντικά σε δομές της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας με ψυχιατρικούς ασθενείς.

Επόμενο βήμα οι μεταπτυχιακές της σπουδές στο Λονδίνο, όπου ολοκλήρωσε το πρόγραμμα MSc in Psychology of Education και ασχολήθηκε ερευνητικά με το σύνδρομο Asperger και τη συναισθηματική νοημοσύνη, εργασία που κατέληξε σε δημοσίευση από το περιοδικό:

Autism (Petrides, K.V., Hudry, K., Michalaria, G., Swami, V., Sevdalis, N. (2011). A comparison of the trait emotional intelligence profiles of individuals with and without Asperger syndrome. Autism, June 13, 2011).

Μετά τις μεταπτυχιακές της σπουδές επιστρέφει στην Ελλάδα και παράλληλα με την παρακολούθηση σεμιναρίων, ξεκινάει την εκπαίδευσή της στο Gestalt Foundation το 2007. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια ουσιαστικού και περιεκτικού training στη θεωρία και τις μεθόδους της ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης Gestalt, απέκτησε σημαντική και πολύπλευρη γνώση και εμπειρία πάνω σε καίρια θέματα κλινικού ενδιαφέροντος.

Από το 2009 συνέχισε την εθελοντική της προσφορά στη Γραμμή Μαζί για το Παιδί ως ψυχολόγος κάνοντας συμβουλευτική μέσω τηλεφώνου και στο Σύλλογο Καρκινοπαθών ΚΕΦΙ ως συντονίστρια ομάδας εθελοντών και ως ψυχοθεραπεύτρια (στηρικτική ψυχοθεραπεία σε ασθενείς και συγγενείς ασθενών).

Παράλληλα εμπλουτίζει την εκπαίδευσή της σε πιο εξειδικευμένα πεδία που αφορούν τη δουλειά της με σεμινάρια (π.χ. Παρέμβαση στην Κρίση, Βία και Κακοποίηση στην Οικογένεια κ.α.) και με τη συμμετοχή της σε συνέδρια. Στόχος της η συνεχής εξέλιξη και εξειδίκευση σε νέες μεθόδους για την αντιμετώπιση καίριων προβλημάτων που ταλαιπωρούν ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ιδιωτικά σαν ψυχολόγος με ειδίκευση στη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία με έδρα τη Νέα Σμύρνη. Είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου με αριθμό 3515/10-2004.

Γεωργία Μιχαλαριά – Ψυχολόγος, MSc – Ψυχοθεραπεύτρια