1η συνάντηση: Τι με αγχώνει;

«Ο χρόνος δε φαίνεται να είναι ποτέ αρκετός»

Στην πρώτη συνάντηση θα συστηθούμε με το άγχος και θα δούμε  πώς μας «μιλάει» και μας δίνει πληροφορίες για τον εαυτό μας. Πώς μεταφράζω σε άγχος την απώλεια της εργασίας, τον αντίκτυπο της κρίσης, τους ρυθμούς της παραγωγικότητας, τις απαιτήσεις των άλλων, την καθημερινή διαχείριση των σχέσεων που έχω με τους σημαντικούς άλλους της ζωής μου;

 

2η συνάντηση: Τι συμβαίνει στον οργανισμό μου όταν έχω άγχος;

«Δεν πεινάω αλλά δε μπορώ να σταματήσω να τρώω»

Στη δεύτερη συνάντηση θα επικεντρωθούμε στην αναγνώριση των συνεπειών του άγχους στον οργανισμό. Θα δούμε πώς αποτυπώνεται το άγχος στο σώμα (π.χ. χρόνιοι πόνοι) και θα ανακαλύψουμε πώς επηρεάζεται η ποιότητα της ζωής μας από αυτό. Στόχος είναι η καλύτερη επίγνωση αυτού που μας συμβαίνει, που είναι και η αρχή της αλλαγής.

 

3η συνάντηση: Τι σχέση έχουν τα συναισθήματά μου με το άγχος;

«Μου αρέσει να τους κρατώ όλους ευχαριστημένους»

Στην τρίτη συνάντηση θα ασχοληθούμε με τα κρυμμένα συναισθήματα και το ρόλο που διαδραματίζουν στην πρόκληση του άγχους. Ποια είναι τα συναισθήματα που δυσκολευόμαστε να αναγνωρίσουμε και να αποδεχτούμε; Γιατί είναι τόσο σημαντικό να έρθουμε σε επαφή με αυτά;

 

4η συνάντηση: Τι χρειάζεται να κάνω για να απαλλαγώ από το άγχος;

«Έχω ξεχάσει πώς είναι να ξεκουράζομαι όταν το έχω ανάγκη»

Στην τέταρτη συνάντηση θα εμβαθύνουμε στους τρόπους που έχουμε να «ακούμε» το σώμα μας και τα σήματά του. Αυτή η διαδικασία της νοηματοδότησης θα χρησιμεύσει ως πυξίδα για να μειώσουμε το άγχος μας.

 

5η συνάντηση: Αφομοίωση υλικού και κλείσιμο

 «Θα έκανα τα πάντα για να μη μείνω μόνος/η»

Στην τελευταία συνάντηση θα σταθούμε στην έννοια της αφομοίωσης.  ‘Όταν ένας κύκλος κλείνει, τι παίρνω μαζί μου στη συνέχεια του ταξιδιού μου και τι αφήνω πίσω. Επίσης, θα δοθεί χώρος για ανοιχτά ζητήματα από τις προηγούμενες συναντήσεις.

 

Συντονίζουν οι ψυχοθεραπεύτριες Γεωργία Μιχαλαριά και Ίρις Παναγιώτου.

 

Έναρξη Κύκλου Συναντήσεων: 01.04.2016, 19:00-21:00

Δηλώσεις συμμετοχής έως και 25.03.2016

Γεωργία Μιχαλαριά: 210 9311736 και 6974 681719

Ίρις Παναγιώτου: 6932 039802

e-mail: info@athens-therapy.gr

 

 

Τόπος διεξαγωγής

AthensTherapy, Χώρος Ψυχοθεραπείας και Προσωπικής Ανάπτυξης

Αδραμυττίου 12, Νέα Σμύρνη

 

Κόστος: 20 ευρώ/συνάντηση

(20% έκπτωση επί του συνολικού κόστους για τους ανέργους)

Για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή των συναντήσεων, ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος. Συνιστάται η συμμετοχή σε όλες τις συναντήσεις, καθώς είναι σημαντικό να χτίζουμε κάθε φορά στη γνώση και τις εμπειρίες της προηγούμενης συνάντησης. Οι συναντήσεις θα γίνονται ανά δύο εβδομάδες και θα έχουν διάρκεια δύο ώρες.

 

 

 

© 2011 - 2021 Athens Therapy | Powered by Bytelogic